Papieren bakvormen

Papieren bakvormen zijn in de bakkerij van deze tijd niet meer weg te denken. Of het nu gaat om de industriële of ambachtelijke bakkerij, papieren bakvormen worden veel gebruikt. Dat is niet verwonderlijk aangezien het gebruik van de papieren bakvorm diverse voordelen kent in vergelijk met de traditionele metalen- en kunststofbakvormen.

Moet na gebruik de metalen- en kunststof bakvorm worden schoongemaakt, de papierenbakvorm is tevens de verpakking waarin het product aan de consument wordt aangeboden en verkocht. Geen bakkerijminuten, voor het schoonmaken van de metalen- en kunststof bakvormen, die in de kostprijs van het eindproduct moeten worden meegerekend. Daarbij geven de papieren bakvormen het eindproduct nog meer een ambachtelijke uitstraling. Iets waar de hedendaagse consument gevoelig voor is. Zij koopt graag een product alsof het uit de ‘eigen’ oven komt.

Papieren bakvorm

Er is een grote keuze uit standaard formaten ronde en vierkante bakvormen. Ook zijn er speciale modellen beschikbaar zoals onder andere een hartvorm, ster en kerstboom. Vraag ons naar de opties die er zijn en of er voor uw toepassing een standaard model / formaat beschikbaar is.

Ook is het mogelijk een eigen formaat vierkante of rechthoekige bakvormen te laten maken. Daarvoor geldt wel dat er sprake moet zijn van een redelijk volume. Hoe groot dat volume exact moet zijn is vooraf niet aan te geven. Daarvoor moeten wij over meer specifieke informatie specificaties beschikken, zoals afmeting van de bakvorm, buitenzijde ja/nee bedrukt en zo ja uit hoeveel kleuren bestaat deze bedrukking. Gaan wij samen met een klant een eigen formaat traject in, is het uittesten van de bakvormen, in de juiste maten en karton kwaliteit, een belangrijk onderdeel van het ontwikkel traject. De bakeigenschappen van het karton en de samenstelling van het deeg moeten een goed eindproduct opleveren. Zo’n test is dan ook absoluut noodzakelijk. De test modellen van de bakvormen zijn uitgevoerd in de door u vastgestelde maatvoering en karton kwaliteit waarin de bakvormen uiteindelijk ook worden geleverd.

Wilt u informatie ontvangen over bakvormen of heeft u vragen over dit product, aarzelt u niet om contact met ons op te nemen. Wij horen heel graag van u. Wij zijn bereikbaar via e-mail : info@debeerverpakkingen.nl of telefonisch 071 – 5809207.