Macaron verpakkingen


De macaron is intussen niet meer weg te denken in het assortiment van de patissier en banketbakker. Kennen wij de macaron vooral van de Franse patissiers, volgens de traditie gaat het begin ervan terug naar 1581 ten tijde van het huwelijk van Anne de Joyeuse met Marguerite de Lorraine. Toen introduceerde Catharina de’ Medici uit Italië een nieuw recept voor ronde gebakjes op basis van fijn gestampte amandelen. Dit product werd ‘macarone’ genoemd.
Tegenwoordig bestaat de macaron uit twee schuimpjes, gemaakt van amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit met daar tussen een vulling van ganache.

Bijpassende verpakking

Elk patisserie product vraagt om een zorgvuldige keuze van de juiste bijpassende verpakking. De keuze van de juiste macaron dozen luistert heel nauw. Reden hiervoor is de kwetsbaarheid van de macaron. Als het macaron doosje niet de juiste maatvoering en of constructie heeft, vergroot dit onherroepelijk de kans tot beschadiging van de macarons. Wordt daarentegen met zorg en vakkennis de juiste macaron verpakking uitgezocht, krijg dit delicate product de bescherming die het nodig heeft.

Doosjes voor macarons zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen. Naast de smaak sensatie, die elke macaron is, blinkt dit patisserie product ook uit in kleur. Een assortiment macarons is een waar kleuren spektakel. Om die reden zijn veel macaron doosjes aan de bovenzijde voorzien van transparant materiaal. Zodoende zijn de fraai gekleurde macarons direct zichtbaar. De bodem van de macarondoosjes kunnen ook in transparant materiaal worden uitgevoerd. Of er wordt gebruik gemaakt van karton dat vervolgens van een mooie bijpassende bedrukking wordt voorzien. Ook is er veel aandacht voor je juiste maatvoering van de macaron dozen. Zeker ook omdat de afmetingen van de macarons nooit 100% aan elkaar gelijk zijn, moet bij het bepalen van de maatvoering rekening worden gehouden met enige formaat tolerantie.

Bij het vaststellen van deze juiste afmetingen, de beste materiaal keuzes, goed bijpassende bedrukking, zijn wij de Beer Verpakkingen, uw aangewezen partner. Met meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van verpakkingen voor de patisserie, banketbakkerij en chocolaterie, krijgt u van ons de maatwerk adviezen die u nodig heeft om voor uw macarons de beste macaron verpakking te laten maken. Vaak ontwikkelen wij voor onze klanten een serie van meerdere formaten macaron doosjes. Ervaring heeft ons geleerd dat wanneer onze klanten drie formaten macarondoosjes aanbieden dit de verkoop van de macarons ten goede komt. De consument heeft een keuze mogelijkheid die leidt tot aankoop.

Macaron doosjes kopen is alles behalve ‘even bestellen’ maar vraagt om vakkennis, tijd en aandacht. U als vakman / vakvrouw maakt met veel zorg en passie de macarons, wij adviseren en begeleiden u naar de beste keuze voor de perfecte macaron verpakking. Door middel van voorbeelden van reeds door ons geleverde doosjes voor macarons laten wij u zien welke mogelijkheden er zijn en bepaalt u hoe uw ideale macaron doosje er uitziet. Veel transparante elementen of toch liever gebruik maken van karton. Wel of geen vakverdeling op de bodem van de macarondoos, een bescheiden bedrukking of toch liever een kleurige versie.

Voor de verkoop van de macarons aan het derde kanaal, denk hierbij aan bijvoorbeeld de horeca, wordt veelal gebruik gemaakt van een kunststof tray. Zo’n tray biedt de macaron goede bescherming tijdens het transport en er passen een flink aantal macarons in. De macarons komen onbeschadigd aan op hun plek van bestemming. In ons assortiment hebben wij een aantal standaard trays. En wilt u een geheel eigen formaat tray is dat natuurlijk ook mogelijk. Maakt u gebruik van bijvoorbeeld een speciale transport doos, zorgen wij ervoor dat de maatwerk trays perfect in uw transport macaron dozen passen.

Modellen


Nadat wij samen met u de juiste afmeting van de tray hebben bepaald, wordt er altijd een model gemaakt. Dit model wordt vervolgens door u getest op juiste maatvoering en constructie. Ook raden wij onze klanten altijd aan dit model daadwerkelijk te gebruiken voor het transport van de macarons. Op die manier wordt echt getest of de tray voldoet en uw macarons onbeschadigd hun eindbestemming bereiken. Blijken aanpassingen noodzakelijk of wenselijk worden die vanzelfsprekend uitgevoerd. Zo bent u verzekerd van de perfecte match tussen de tray en de macaron dozen. Dit ontwikkel traject vraagt tijd, iets wat er lang niet altijd is.

Toch adviseren of (indien nodig) dringen wij er bij onze klanten op aan, om deze tijd er wel voor te nemen. Uiteindelijk blijkt dat deze investering van tijd het altijd meer dan waard is geweest. Het resulteert namelijk in een maatwerk macarondoos waarin uw macarons mooi en goed beschermd worden verpakt. Een maatwerk macaron verpakking waarvan de bedrukking met zorg is gekozen leidt tot een beter en mooier eindresultaat. Net dat beetje meer tijd nemen om juiste en weloverwogen keuzes te maken zijn geen tijdverspilling. Dit zorgt juist voor een maatwerkverpakking die aan alle verwachtingen en wensen voldoet. Waardoor het macarons verpakken een feestje wordt en u steeds wanneer u uw macaron doosje vult, het werkplezier ervaart van een verpakking exact op maat.

Macarondozen bestellen


Macaron doosjes kopen is alles behalve ‘even bestellen’ maar vraagt om vakkennis, tijd en aandacht. U als vakman / vakvrouw maakt met veel zorg en passie de macarons, wij adviseren en begeleiden u naar de beste keuze voor de perfecte macaron verpakking. Door middel van voorbeelden van reeds door ons geleverde doosjes voor macarons laten wij u zien welke mogelijkheden er zijn en bepaalt u hoe uw ideale macaron doosje er uitziet. Veel transparante elementen of toch liever gebruik maken van karton. Wel of geen vakverdeling op de bodem van de macarondoos, een bescheiden bedrukking of toch liever een kleurige versie.

Ook bieden wij onze klanten aan het verbruik van hun verpakkingen, de macaron dozen in dit geval, te monitoren. Wij houden exact bij wanneer een levering is gedaan en weten wanneer het moment daar is waarop een verpakking opnieuw moet worden besteld. Zo grijpt u nooit ‘mis’. Want wie kent het niet, één van de personeelsleden die de aller laatste omdoos met verpakkingen pakt en dan pas wordt geopperd “ik denk dat we moeten bestellen”? Zeker ook omdat de levertijd van maatwerkverpakkingen soms flink kan oplopen, is het monitoren van voorraden van groot belang. Geen verpakking voorradig betekent onnodige stress op de werkvloer en naarstig op zoek moeten gaan naar tussen oplossing voor een macaron doosjes. Iets wat geen eenvoudige opgave is als je normaliter gebruik maakt van geheel eigen maatwerkverpakking. Vaak moet er dan concessies worden gedaan aan de macarons verpakken, iets wat niet nodig is en vermeden had kunnen worden.

Bent u op zoek naar de perfect passende macarondoos? Wij, de Beer Verpakkingen, komen graag met u in contact. Gaan met u aan tafel zitten, luisteren naar de ideeën, wensen en vragen die u heeft. Zo bepalen wij samen met elkaar hoe uw ideale macaron verpakking er uit gaat zien. Tijdens deze besprekingen zorgen wij natuurlijk voor een goed kop koffie of thee. Als u dan de macarons meeneemt, die hebben we namelijk toch nodig om de juiste maatvoering van maatwerk macarondoosjes te bepalen, wordt het een hele smakelijke bespreking :-)